Att välja webbhotell -

När du har bestämt dig för att köpa webbhotell är det dags att välja vilket webbhotell du ska ha. Det kanske inte alltid är det enklaste eftersom det finns så många webbhotell att välja på och du kanske undrar hur du ska gå tillväga. Ett sätt är att titta på vår topplista där vi listar de bästa webbhotellen, ett annat sätt är att själv jämföra webbhotell. Om du bestämmer dig för att själv jämföra webbhotell för att hitta nätets bästa webbhotell är det flera saker du bör ta titta på.

Hur bra prestanda har webbhotellet?

Webbhotellets prestanda påverkar responstiden och transaktionstiden på dina sajter. Responstiden är den tid det tar för din besökare att nå din sida och transaktionstiden är den tid det tar för besökaren att ladda ner din sajt i webbläsaren. Om ditt webbhotell har en dålig prestanda blir dina webbsidor långsamma och det gör varken dig eller dina besökare glada. En dålig prestanda gör också att det går segt när du ska arbeta med dina sajter. Inget vidare alltså. För att ta reda på om ett webbhotell är segt eller inte är det bara att googla runt lite på nätet, men du kan tyvärr inte lita på allt som skrivs. Ta därför reda på hur det verkligen ligger till från pålitliga källor.

Hur mycket utrymme och trafik får jag?

Hur mycket utrymme och trafik du behöver beror på hur många sajter du kommer att ha och hur många besökare du tror att du kommer att få. Om du ska ha många tunga webbsidor behöver du ett stort utrymme och om du förväntar dig att få många besökare på dina webbsidor bör du ha en stor tillåten trafikmängd.

Är webbhotellet driftsäkert?

Ett driftsäkert webbhotell är ett webbhotell som har en mycket hög upptid. Upptiden är den tid som webbhotellet inte är nere. Ett webbhotell som har en hög upptid drabbas sällan eller aldrig av driftstörningar vilket gör att dina sajter alltid (eller nästan alltid) är tillgängliga. Det här är mycket viktigt för att du inte ska förlora besökare.

Hur bra är supporten?

Vikten av en bra och tillgänglig support bör inte underskattas. Om du får problem med ditt webbhotell eller dina hemsidor är det mycket viktigt att ha en bra support. Supporten kan även hjälpa dig med frågor som rör dina domäner, webbsidehantering och mycket annat.