Byta webbhotell -

Om du är trött på ditt gamla webbhotell och vill byta till ett riktigt bra webbhotell har du hamnat på rätt ställe. Vår främsta uppgift på bästawebbhotell.nu är nämligen att presentera markandens bästa webbhotell. Om du vill byta webbhotell är det mycket enkelt gjort om du inte behöver föra över några hemsidor och domäner till ditt nya webbhotell. Men även om du har en eller flera hemsidor är det inte så svårt att byta webbhotell. Det är bara att läsa vidare här i vår steg för steg guide så får du veta hur man gör.

Byta webbhotell – steg för steg

1. När du har hittat ett riktigt bra webbhotell är det bara att välja vilken paketlösning du ska ha, registrera dig och betala.

2. När du har skaffat ditt nya webbhotell kontaktar du ditt gamla webbhotell och begär auktoriseringskoder för dina domäner. Dessa koder kan du sedan använda dig av på ditt nya webbhotell när du ska föra över domänerna. Oftast finns det en funktion i kontrollpanelen där du fyller i auktoriseringskoderna så att du kan föra över domänerna till ditt nya webbhotell, annars får du kontakta webbhotellet och ge dem koderna så fixar de med överföringen åt dig.

3. När domänerna väl är överförda kan du börja föra över dina hemsidor till ditt nya webbhotell. Först skapar du en databas på ditt nya webbhotell där materialet på din hemsida kommer att ligga. Använd samma användarnamn och lösenord som du har på din gamla databas på den nya databasen. För sedan över allt material från din gamla databas till ditt skrivbord via ftp, till exempel med hjälp av Filezilla. För sedan över materialet till din nya databas och om allt går som det ska kommer din hemsida nu att ligga på det nya webbhotellet. Om något strular eller inte funkar som det ska efter överföringarna kontaktar du bara det nya webbhotellets support.

4. Om allt ser rätt ut är det bara att kontakta ditt gamla webbhotell och säga upp det. Svårare än så är det alltså inte att byta webbhotell.