Kontrollpanel till ditt webbhotell - Vilken ska du välja? | Bästawebbhotell.nu

Det är mycket viktigt att det webbhotell man väljer har en smidig och användarvänlig kontrollpanel. En bra kontrollpanel underlättar hanteringen av domäner och webbsidor och administrationen av abonnemang och fakturor, något som bara inte ska vara krångligt. Det är alltså mycket viktigt att du även tittar på hur webbhotellets kontrollpanel ser ut och inte bara på prestanda, stabilitet och utrymme, framförallt om du aldrig har haft ett webbhotell tidigare.

Titta på det här

Här ska vi på bästawebbhotell.nu ge dig en liten checklista på vad du bör titta på när du granskar ett webbhotells kontrollpanel.

  • En bra domänhanterare. Med domänhanteraren bör du enkelt kunna köpa, överföra och förnya domäner utan strul. Det här är extra viktigt för dig som har många hemsidor.
  • Enkel administrering av webbplatser. Du ska enkelt kunna hantera dina webbplatser och helst bör webbhotellet ha en gratis One Click installer som installerar publiceringsverktyg och andra applikationer åt dig så att du själv slipper att installera WordPress och Joomla via ett FTP-program. Det sparar man en massa tid på och slipper en massa krångel, inte minst om du ska ha många hemsidor. Det ska även vara enkelt att skapa och hantera databaser vilket är extra viktigt om du installerar dina publiceringsverktyg på egen hand.
  • Smidig e-posthantering är också viktig om du har massor av e-postadresser knutna till dina hemsidor.
  • Enkel hantering av fakturor, helst ska man kunna redigera fakturan om man vill plocka bort några domänförlängningar från den.

De bästa kontrollpanelerna

Vi på bästawebbhotell.nu tycker att Miss Hosting och Loopia står sig riktigt bra när det gäller kontrollpaneler. De är mycket överskådliga och uppfyller alla de krav vi nämnde ovan, inklusive en One Click installer. Hos Miss Hosting kan du även redigera dina fakturor och kontakta supporten direkt i kontrollpanelen och båda kontrollpanelerna får högsta betyg av oss.