Vad är SEO Hosting och varför ska jag ha det? | Bästawebbhotell.nu

Om du vill ge dina hemsidor olika IP-adresser kan du antingen skaffa ett webbhotell för varje hemsida eller så kan du använda dig av SEO Hosting. Det är ju nämligen så att alla dina hemsidor får exakt samma IP-adress om du har dem på samma webbhotell och det är inte alltid så bra om du jobbar hårt med att få upp dina sajter på Google och andra sökmotorer. Vi ska förklara varför.

SEO och länkar

Det finns flera sätt att få trafik till hemsidor. Du kan till exempel marknadsföra hemsidorna på nätet och tipsa om dem på Facebook och i olika forum som gör att folk börja få upp ögonen för dina hemsidor. Om dina besökare gillar dina sajter är det mycket möjligt att de börjar länka till dig vilket gör att dina sidor hamnar högre upp på sökmotorerna eftersom de gillar länkar. Men det här kan tyvärr ta lite tid och det är därför det är många webmasters som länkar från flera av sina egna hemsidor till en annan. De använder sig alltså av SEO (sökmotoroptimering) för att få upp sina sidor.

SEO Hosting - För dig som behöver flera IP's på samma VPS

Tyvärr funkar det här inte alltid så bra om hemsidorna har samma IP-adress eftersom sökmotorerna kan känna av det och sökmotorerna gillar inte att man försöker få upp sina hemsidor genom att själv länka till dem. Därför blir dessa länkar ofta betydelselösa. Ibland kan man till och med straffas och hamna längre ner i sökresultaten istället för längre upp. Det kan vi på bästawebbhotell.nu tycka är rätt löjligt, för vad är det för fel att försöka puffa för sina egna hemsidor? Okej, om du blåser upp 1000 tramssajter bara för att länka ifrån dem kanske du har gått lite över gränsen och det är det som sökmotorerna försöker förhindra.

SEO hostning löser problemet

När du använder dig av SEO Hosting får du kanske 50 – 100 unika IP-adresser som du kan sprida ut över dina hemsidor så att varje hemsida får en unik IP-adress. Det här gör att du kan länka sidorna till varandra utan att riskera att straffas av sökmotorerna och istället börjar de synas på Google och andra sökmotorer. Det är av den anledningen som folk som satsar hårt på SEO gärna använder sig av SEO Hosting.

För att se unika SEO Hosting erbjudande så titta närmare på Miss Hosting SEO Hosting serverlösningar.

Om du också vill använda dig av SEO hostning måste du emellertid skaffa en dedikerad server eller VPS hos ett företag som erbjuder SEO hosting för att få tillgång till en massa IP-adresser, inte ett webbhotell.