VPS & Cloud Server - Vilken leverantör är bäst? | Bästawebbhotell.nu

De flesta som har en hemsida väljer att lägga den på ett webbhotell eftersom det är en mycket prisvärd lösning, men det finns de som vill ha en ännu bättre prestanda och stabilitet än vad ett webbhotell har. Dessa användare brukar skaffa en VPS eller en dedikerad server istället.

Fördelar med VPS

VPS står för Virtuell Privat Server. När du skaffar en VPS får du ingen egen server utan delar en eller flera serverar med andra användare, trots det fungerar en VPS som en egen server eftersom den är Virtuell. Det innebär att andra användares beteenden inte påverkar din VPS överhuvudtaget vilket de ibland kan göra på ett webbhotell.

Andra fördelar med VPS är att den brukar vara stabilare och snabbare än ett webbhotell och du kan välja mellan flera olika processorer och storlekar på RAM-minne. Det här gör att du kan väga pris mot prestanda och om du vill ha en riktig snabb VPS är det bara att välja en snabb processor som har flera kärnor och som har ett stort RAM-minne. Den enda nackdelen med en VPS är att den är lite dyrare än ett webbhotell trots att priserna för VPS har gått ner en hel del under det senaste året.

För VPS:er rekommenderar vi Miss Hosting, dom erbjuder marknadsledande virtuella servrar till ett riktigt bra pris. Läs mer om VPS hos Miss Hosting.